28 Ekim 2017 Cumartesi

YAYLA CORBASI

Malzemeler:
- ½ ç.b. pirinç
- 4 y.k. yogurt
- 1 + ½ y.k. un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 6 s.b. sicak su
- Tuz

*Üzeri için:
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 1 t.k. nane

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri bir alip su ile haslayin
2) Daha sonra ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve yumurta sarisini karistirin
3) Üzerne biraz sicak çorba suyundan ekleyip karisimin ilinmasini saglayin
4) Ilik karisimi tencereye ekleyin ve çirparak kaynamasini saglayin
5) Kisik ateste yaklasik 5 dk kaynattiktan sonra naneli yag hazirlayin
6) Ayri bir tavada margarini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder