Malzemeler:
*Hamur için:
- 5 adet yumurta
- 1 s.b. ilik su
- 7-8 s.b. un
- 1 y.k. tuz
*Içi için:
- 500 gr beyaz peynir
- 1/2 demet kiyilmis maydanoz
- 1 s.b. eritilmis tereyagi + ayçiçek yagi karisimi
*Diger malzemeler:
- 4 L sicak su (tencerede 2 y.k. tuz ile birlikte kaynayan!)
- 4 L buz gibi soguk su
Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini derin bir kaba alin ve üzerine 1 s.b. ilik suyu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Hamuru 12 esit bezeye bölün
2) Yuvarlak bir firin tepsisini yaglayin ve ilk bezeyi tepsi büyüklügünde açip tepsinin tabanina yerlestirin
3) Büyük bir tencerede 4 L suyu tuzla birlikte kaynatin. Oklava yardimiyla tüm bezeleri tepsi büyüklügünde açin. Hazir olan yufkalardan ilkini kaynar suda 1-2 dakika haslayin ve sicak sudan alip soguk su ile doldurulmus büyük kaba alin
4) Haslanan ve soguk suya alinan yufkayi tepsiye yerlestirin ve üzerine tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün. Üzerine bir miktar ezilmis beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz karisimindan serpin
5) Diger yufkalari da ayni islemden geçirin. Son yufkayi da yerlestirdikten sonra böregin üzerine hafif bastirin ve üzerine kalan tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün
6) Su böregini önceden isitilmis 220 derecelik firina verip altinin tamamen pismesini bekleyin. Alti pisen böregi baska (yaglanmis) bir tepsiye çevirin ve onun da alt kismini tamamen pisirin
7) Hazir olan su böregini biraz dinlendirdikten sonra ister ilik, ister soguk servis edin
Afiyet olsun :)
8 Ocak 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder