13 Ocak 2019 Pazar

HINDISTAN CEVIZLI TATLI

Malzemeler:
*Serbet için:
- 2,5 s.b. toz seker
- 2,5 s.b. su
- 3-4 damla limon suyu

*Tatli için:
- 1 ç.b. yogurt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 ç.b. kavrulmus hindistan cevizi
- 1 ç.b. irmik
- 1 ç.k. kabartma tozu
- 2,5 ç.b. un

*Üzeri için: hindistan cevizi

Hazirlanisi:
1) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin ve sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
3) Tatliyi dilediginiz gibi sekillendirip üst kisimlarini hindistan cevizine bulayip isiya dayanikli firin kabina dizin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
4) Pisen tatliyi firindan alip 1-2 dakika oda isisinda beklettikten sonra ilinmis serbeti üzerine gezdirin
5) Tatli serbetini çekince dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder