26 Ocak 2019 Cumartesi

ISPANAK, PEYNIR VE TAZE BAHARATLI QUICHE

Malzemeler:
*Tabani için:
- 250 gr un
- 150 gr (soguk) tereyagi
- 1 adet yumurta
- 1 y.k. süt
- Tuz

*Dolgusu için:
- 1 demet ispanak
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 3-4 dal yesil sogan
- 4 adet yumurta
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- Tuz, karabiber

*Üzeri için:
- Cherry domates
- Minik top peynir

Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun. Hazir olan hamuru streç filme sarip en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Dolgusu için ispanaklari iyice yikayip iri sekilde kesin ve üzerine çok az bir miktar tuz serpip ovalayin. Suyunu salan ispanagin suyunun iyice süzülmesini saglayin
3) Yumurtalari büyük bir kaba kirip çirpin. Üzerine kremayi, tuzu, karabiberi, incecik kiyilmis yesillikleri ve süzülmüs ispanagi ekleyip karistirin
4) Buzdolabinda dinlenen hamuru unlanmis tezgahta merdane yardimiyla tart kalibiniza göre açin. Yaglanip unlanmis kaliba hamuru yerlestirip bir çatal yardimiyla delin. Delikleri bir miktar unla doldurmayi ihmal etmeyin!
5) Hamurun üzerine hazirlamis oldugunuz ispanakli dolguyu dökün, üzerine cherry domatesleri yerlestirin ve quiche'i önceden isitilmis 190-200 derecelik firina verip 35-40 dakika pisirin
6) Quiche'i firindan alip üzerine minik top peynirlerden serpin ve peynirler bir miktar eriyene kadar daha firinda tutun
7) Pisen quiche'i biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder