10 Ocak 2019 Perşembe

TAM BUGDAY VE CAVDAR UNUNDAN KARE EKMEKLER

Malzemeler:
- 250 gr tam bugday unu
- 250 gr çavdar unu
- 20 gr yas maya
- 1 t.k. tuz
- 2 y.k. bal
- 25 gr tereyagi (oda isisinda)
- 300 ml ilik su

*Üzeri için: un

Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir kabin içine alip karistirin ve ortasina bir havuz açin
2) Havuzun ortasina ufalanmis yas mayayi ve bali koyun. Havuzun dis kismina da tereyagi parçalarini ve tuzu serpin
3) Ilik suyunu da katip yogurun ve güzel bir ekmek hamuru elde edin. Hazir olan hamuru yogurma kabinin içinde üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandirin
4) Mayalanan hamurun gazini alip bir merdane yardimiyla 1-1,5 parmak kalinliginda olacak sekilde açin ve kare kurabiye kesme kalibiyla hamuru kesip kare ekmekler elde edin
5) Kare hamurlari pisirme kagidiyla kapli firin tepsisine alip üzerine bir miktar un serpin. Üzerini bir bezle örtün ve tekrar 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 190-200 derecelik firina verip pisirin
7) Pisen kare ekmekleri oda isisinda sogumaya birakin ve dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder