6 Ocak 2019 Pazar

TAVADA BAHARATLI TAVUK GÖGSÜ + FIRINLANMIS ELMA DILIM PATATES

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 8 adet tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, karabiber, kirmizi toz biber

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 ç.k. tavuk baharati
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Tavuklari diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin. Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
2) Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip pisirin
3) Patateslerin kabuklarini soyup elma dilimi seklinde dograyin ve güzelce yikayin
4) Ayçiçek yagini ve baharatlari bir kaba alip karistirin, içine dilimlenmis patatesleri katip harmanlayin
5) Baharatli elma dilim patatesleri firin kabina alip önceden isitilmis 200 derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Hazir olan tavuk gögüslerini baharatli elma dilim patateslerle birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder