Malzemeler:
*Sebze için:
- 1 adet kirmizi sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 avuç brokoli
- 1 t.k. domates salçasi
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber
*Besamel sos için:
- 2 y.k. un
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri küp seklinde dograyip sirasiyla zeytinyaginda soteleyin
2) Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip sebzeler pisene kadar soteleme islemine devam edin
3) Ayri bir tencerede besamel sosunu hazirlayin. Sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
4) Üzerine sütü ve baharatlari ilave edip çirparak kaynatin. Sos kalinlastiginda atesten alin
5) Hazir olan sebze soteyi servis tabagina aktarin, üzerine besamel sosunu gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
1 Ocak 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder