29 Ocak 2019 Salı

HAVUCLU LAHANA TURSUSU

Malzemeler:
- 1/3 adet kiyilmis beyaz lahana
- 4-5 dis sarimsak
- 4 adet rendelenmis havuç
- 1/2 demet kiyilmis dereotu
- 4,5 s.b. (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 s.b. sirke
- 4 y.k. tuz
- 4 y.k. toz seker

Hazirlanisi:
1) Incecik kiyilmis lahanayi, kiyilmis sarimsaklari, rendelenmis havuçlari ve incecik kiyilmis dereotunu büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2) Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3) Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4) Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5) Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 3 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder