23 Ocak 2019 Çarşamba

KÖRI SOSUNDA BIBER VE MANTARLI TAVUK + PILAV + SARIMSAKLI FASULYE SOTESI

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 2 adet kirmizi biber ( = paprika)
- 1 kase konserve mantar
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 kupa Jasmine veya Yasemin pirinci
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

*Fasulye için:
- 500 gr yesil fasulye
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Temizlenmis kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yag ile birlikte tavaya alip soteleyin. Üzerine bir miktar tuz ve karabiber ekleyin, jülyen sekilde dogranmis kirmizi biberleri ilave edin ve tavuklar pisene kadar sotelemeye devam edin
2) Incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi ekleyin. Üzerine unu ve baharatlari ilave edin. Hepsini iyice kavurduktan sonra konserve mantarlari, kremayi ve suyu ilave edip yemegi kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4) Fasulyeleri temizleyip iri dograyin ve haslayin. Ayri bir tavada rendelenmis sarimsaklari ve haslanmis fasulyeleri soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandirin
5) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder