Malzemeler:
*Et sote için:
- 750 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 2-3 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber,...
- Sicak su
*Begendi için:
- 1 kg patlican
- 4 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 150 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
*Nohutlu pilav için:
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 y.k. margarin
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 4 kupa sicak su
- 1 kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1) Et sote için kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun. Suyun salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz su ilave edip pisirmeye devam edin
2) Ayri bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve biberleri kavurun. Üzerine pisen etleri, küp seklinde dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari kavurmaya devam edin. Gerekirse bir miktar daha sicak suyu ilave edip soteyi etler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirin
3) Begendi için közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin. Margarini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun. Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin. Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin
4) Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve margarini koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip iyice kavurun. Kavrulmus olan pirinçlere suyunu ekledikten sonra haslanmis nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edin. Pirinçler suyunu çektikten sonra pilavi demlenmeye birakin
5) Hazir olan yemekleri hep birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
18 Ocak 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder