31 Ocak 2019 Perşembe

NANELI BULGUR PILAVI

Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam kiyilmis taze nane

Hazirlanisi:
1) Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3) Son olarak üzerini sicak suyunu, kiyilmis taze naneyi ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5) En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder