30 Mart 2022 Çarşamba

AFYON BÜKMESI



Malzemeler:
Hamur için:
• 1 kg un
• 1 yemek kasigi tuz
• Alabildiği kadar ılık su
• 2 su bardagi sıvı yağ
• 1 su bardagi hașhaș ezmesi

İçi için:
• 500 gr yeșil mercimek
• 1 adet soğan
• 2 yemek kasigi sıvı yağ
• Tuz
• Sıcak su

Hazirlanisi:
1. Mercimekleri bir tencereye alıp pișene kadar tuzlu suda hașlayın
2. Daha sonra bir tavaya sıvı yağ alıp üzerine küp küp doğranmıș soğanı ekleyip kavurun
3. Hafif kavurduktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın
4. O arada hamuru hazırlamaya bașlayın. Hamur için bir kabın içine un ve tuz alın. 
5. Üzerine yavaș yavaș ılık su eklemeye bașlayın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
6. Elde etmiș olduğunuz hamuru 10 adet bezeye bölün ve yuvarlayıp bir kenara alın
7. İlk bezeyi alıp unlanmıș tezgahta merdane yardımıyla açın. 
8. Üzerine sıvı yağ ve hașhaș karıșımını sürün ve iki kenarını alıp ortasına gelecek șekilde katlayın
9. Katlanmıș kısımlarına tekrar hașhașlı yağ sürün ve diğer uçlarınıda orta kısmına doğru katlayıp bir kare elde edin
10. Bütün bezeleri bu șekilde yaptıktan sonra her bir kareyi alıp ortadan bölün
11. Kalan yarısını merdaneyle açın ve tekrar ikiye bölün
12. Her bir parçanın ortasına mercimekli harçtan koyup kenarlarını ortaya gelecek șekilde kıvırıp tepsiye dizin
13. Bütün hamurları bu șekilde yaptıktan sonra üzerlerine tekrar hașhașlı yağdan gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik fırına verin ve pișmelerini bekleyin
14. Börekleriniz piștikten sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder