Malzemeler:
Tavuk için:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Karabiber
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Elma püresi için:
- 6 adet elma
- 2 yemek kasigi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 2 yemek kasigi toz seker
Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Elmalari temizleyip küp küp dograyin ve derin bir tencereye alip üzerine limon suyunu, sekeri ve suyu ekleyip kisik ateste püre haline gelinceye kadar pisirin
4. Püre haline geldiginde atesten alip karistirin
5. Dinlenmis tavuklari tavada kizartin ve köri sosu, tagliatelle ve elma püresiyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder