1 Mart 2022 Salı

ICLI KÖFTE



Malzemeler:
Hamuru için:
- 200 gr yagsiz kiyma
- 2 su bardagi köftelik bulgur
- 3 yemek kasigi irmik
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 20 küp buz (150 gr)
- 1/2 su bardagi un (daha fazla olabilir)

Ic harci için:
- 500 gr kiyma
- 3 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi ceviz
- 1/2 bag maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Kizartmak için:
- Aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Iç harci için kiymayi yagda renk alana kadar kavurup üzerine ince dogranmis soganlari katin
2. Cevizi, tereyagini ve baharatlari katip sogumaya birakin
3. Hamuru için irmige 250 ml sicak su ekleyip 5 dakika dinlendirin
4. Bulguru bir tepsiye alip üzerine diger malzemeleri ekleyip su ekleyerek macun haline gelene kadar yogurun
5. Son olarak kiymayi ve buzlari ekleyip 10 dakika daha yogurun
6. En son kivamini toplamak icin un ekleyin, ele yapismayan ve kolay acilan bir hamur olunca hazirdir 
7. Hamurdan iri mandalina büyüklügünde parçalar kopartip avucunuzda yuvarlayin
8. Elinizi suya batirarak ortasini acin ve 3 tatli kasigi iç harcindan doldurup bastirin 
9. Uçlarini birlestirip sekillendirin ve kizgin yagda kizartin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder