Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
Besamel sos icin:
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dilimlerip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye alin
1. Sebzeleri dilimlerip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye alin
2. Üzerine zeytinyagi gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 10 dakika pisirin
3. Pisen sebzeleri cam bir firin kabina aktarip besamel sosu hazirlayin
4. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
5. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
6. Baharatlarla tatlandirip sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
7. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder