11 Mart 2022 Cuma

SEBZE GRATIN



Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

Besamel sos icin:
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi

Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dilimlerip yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye alin
2. Üzerine zeytinyagi gezdirip önceden isitilmis 200 derecelik firinda 10 dakika pisirin
3. Pisen sebzeleri cam bir firin kabina aktarip besamel sosu hazirlayin
4. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
5. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
6. Baharatlarla tatlandirip sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
7. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder