Malzemeler:
Köfte için
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Misirli pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi konserve misir
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
7. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirip misirli pilav ile servis edin
3. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
4. Misir tanelerini ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin
6. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin7. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirip misirli pilav ile servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder