Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
*Köfte için:
- 150 gr dana kiyma
- Tuz, karabiber
- 150 gr dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun. Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi ve tuzu ekleyin
3. Hazir olan salçali sosu kenara alin
4. Kiymayi bir kaseye alip tuz ve karabiberle tatlarin, yogurup minik köfteler elde edin
5. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, minik köfteleri, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip yemegi pismeye birakin
6. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun. Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi ve tuzu ekleyin
3. Hazir olan salçali sosu kenara alin
4. Kiymayi bir kaseye alip tuz ve karabiberle tatlarin, yogurup minik köfteler elde edin
5. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, minik köfteleri, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip yemegi pismeye birakin
6. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder