Malzemeler:
- 5-6 adet kabak
- 200 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 çay bardagi ince bulgur
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, aci pul biber, kuru nane
- 5-6 adet kabak
- 200 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 çay bardagi ince bulgur
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, aci pul biber, kuru nane
Suyu için:
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 4 yemek kasigi zeytin yagi
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz
- 4 yemek kasigi zeytin yagi
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bulguru bir kaba alip üzerine sogani ve sarimsagi katin
2. Kalan bütün malzemeleri ilave edip karistirin
3. Kabaklari yaklasik 3 parmak kalinliginda bölüp içlerini oyun ve hazirlamis oldugunuz harçla doldurun
4. Dolmalari tencereye dizin ve suyu için ayirmis oldugunuz malzemeleri bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste pismeye birakin
1. Bulguru bir kaba alip üzerine sogani ve sarimsagi katin
2. Kalan bütün malzemeleri ilave edip karistirin
3. Kabaklari yaklasik 3 parmak kalinliginda bölüp içlerini oyun ve hazirlamis oldugunuz harçla doldurun
4. Dolmalari tencereye dizin ve suyu için ayirmis oldugunuz malzemeleri bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste pismeye birakin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder