5 Mart 2022 Cumartesi

HAVVA'NIN PATATESLI KEKI



Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 su bardagi yogurt
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta
- 100 gr beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1. Yumurtalari büyük bir kabin içine kirip üzerine yogurt ve ayçiçek yagini ekleyip çirpma teliyle homojen bir kivam alana kadar karistirin
2. Sebzelerin hepsini minik küpler halinde dograyin ve karisima ilave edin
3. Incecik kiyilmis maydanozunu, dereotunu, beyaz peyniri, kabartma tozunu, tuzunu, karabiberini ve pul biberini katin
4. Hazir olan karisima yavas yavas un ekleyip çirpma teliyle karistirin
5. Ne sulu ne de çok kati bir kek hamuru elde edin
6. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina veya isiya dayanikli firin kabina aktarip keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7. Patatesli keki ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder