11 Mart 2022 Cuma

SAFRANLI PILAV



Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 1 + 3/4 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi bezelye
- 1 adet havuc
- Tuz
- 1 cay kasigi safran + 1 cay bardagi su

Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari ve minik küp dogranmis havucu ve bezelyeleri alip kavurun
2. Iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurmaya devam edin
3. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
4. Suda bekletinmis safrani pilavin üzerine süzüp pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder