Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 1 + 3/4 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi bezelye
- 1 kupa pirinç
- 1 + 3/4 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi bezelye
- 1 adet havuc
- Tuz
- Tuz
- 1 cay kasigi safran + 1 cay bardagi su
Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari ve minik küp dogranmis havucu ve bezelyeleri alip kavurun
1. Pilav için yaglari ve minik küp dogranmis havucu ve bezelyeleri alip kavurun
2. Iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurmaya devam edin
3. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
4. Suda bekletinmis safrani pilavin üzerine süzüp pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
3. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyunu ilave edip tuzunu katin
4. Suda bekletinmis safrani pilavin üzerine süzüp pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder