2 Mart 2022 Çarşamba

KARNIYARIK YANINDA NOHUTLU ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
Karniyarik için:
4 adet közlenmis patlican
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

*Üzeri için: Domates ve biber dilimleri

*Sosu için:
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi

Nohutlu arpa sehriye pilavi için:
- 1 kupa arpa sehriye
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- 2 kupa sicak su

Hazirlanisi:
1. Karniyarik için közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firinda 35-40 dakika pismeye birakin
7. Pilav icin yaglari bir tencereye alip üzerine arpa sehriyeleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
8. Sicak suyunu, nohutlari ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
9. Suyunu ceken pilavi 10 dakika dinlendirin ve karniyarikla birlikte sicak servis edin


Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder