Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursu
- 1 çay bardagi konserve misir
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- ½ adet marul
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursu
- 1 çay bardagi konserve misir
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- ½ adet marul
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, misir tanelerini, kiyilmis taze maydanozu, dogranmis marulu, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, misir tanelerini, kiyilmis taze maydanozu, dogranmis marulu, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder