Malzemeler:
- 1 çay bardagi yesil mercimek
- 1 çay bardagi sehriye
- 2,5 su bardagi tavuk suyu
- 2,5 su bardagi su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay bardagi yesil mercimek
- 1 çay bardagi sehriye
- 2,5 su bardagi tavuk suyu
- 2,5 su bardagi su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi nane
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Mercimekleri 2,5 su bardagi suyla haslayin
2. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve sehriyeyi ilave edin
3. O arada ayri bir tavanin içinde sosunu hazirlayin
4. Sosu için küp dogranmis soganlari yagda kavurun
5. Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip 1 dakika daha kavurun
6. Sehriyeler pistiginde üzerine sosu ekleyip 2 dakika daha kisik ateste kaynatin ve servis edin
1. Mercimekleri 2,5 su bardagi suyla haslayin
2. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve sehriyeyi ilave edin
3. O arada ayri bir tavanin içinde sosunu hazirlayin
4. Sosu için küp dogranmis soganlari yagda kavurun
5. Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip 1 dakika daha kavurun
6. Sehriyeler pistiginde üzerine sosu ekleyip 2 dakika daha kisik ateste kaynatin ve servis edin
NOT: Corbanin orijinal tarifi eriste ile yapilir. Bizde eriste olmadigi için harf sehriyeyle yaptik.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder