Malzemeler:
- 2 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 adet kapya biber
- 1 cay bardagi yogurt
- 1/4 cay bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet dereotu
- 2 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 adet kapya biber
- 1 cay bardagi yogurt
- 1/4 cay bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri icin: keten tohumu
Hazirlanisi:
1. Yumurtalari büyük bir kabin içine kirip üzerine yogurt ve ayçiçek yagini ekleyip çirpma teliyle homojen bir kivam alana kadar karistirin
2. Sebzelerin hepsini minik küpler halinde dograyin ve karisima ilave edin
3. Incecik kiyilmis dereotunu, maydanozu, kabartma tozunu, tavuk baharatini, tuzunu, karabiberini ve pul biberini katin
4. Hazir olan karisima yavas yavas un ekleyip çirpma teliyle karistirin
5. Ne sulu ne de çok kati bir kek hamuru elde edin
6. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina veya isiya dayanikli firin kabina aktarip keten tohumu serpin ve keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7. Patatesli keki ilik veya soguk servis edin
1. Yumurtalari büyük bir kabin içine kirip üzerine yogurt ve ayçiçek yagini ekleyip çirpma teliyle homojen bir kivam alana kadar karistirin
2. Sebzelerin hepsini minik küpler halinde dograyin ve karisima ilave edin
3. Incecik kiyilmis dereotunu, maydanozu, kabartma tozunu, tavuk baharatini, tuzunu, karabiberini ve pul biberini katin
4. Hazir olan karisima yavas yavas un ekleyip çirpma teliyle karistirin
5. Ne sulu ne de çok kati bir kek hamuru elde edin
6. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina veya isiya dayanikli firin kabina aktarip keten tohumu serpin ve keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7. Patatesli keki ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder