Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet mor sogan
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet mor sogan
- 1 kase kestane (pismis)
- 1/2 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Tuz
- 1 cay kasigi tarcin
- Dereotu
Hazirlanisi:
1. Pilav için yaglari ve ince dogranmis soganlari bir tencereye alip renk alana kadar kavurun
1. Pilav için yaglari ve ince dogranmis soganlari bir tencereye alip renk alana kadar kavurun
2. Üzerine iyice yikanmis pirincleri ve baharatlari alip kavurmaya devam edin
3. Sicak suyunu, kestaneleri, kus üzümlerini, sekeri ve tuzu ilave edip pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve sicak servis edin
4. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder