24 Ekim 2025 Cuma

DINNER ROLLS



Malzemeler:
- 175 ml ilik süt
- 60 gr eritilmis tereyagi
- 10 gr kuru maya
- 175 ml ilik su
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 450 gr tam bugday unu

Hazirlanisi:
1. Bir kabin icine ilik suyu, sekeri ve mayayi alip 10 dakika mayanin aktiflesmesi icin bekletin
2. Mutfak robotunun icine aktiflesmis mayayi, sütü, tereyagini, tuzu ve unun yarisini alip yogurmaya baslayin
3. Unun kalan yarisini ekleyip yaklasik 10 dakika yogurmaya devam edin
4. Elde ettiginiz hamuru top haline getirip üzerini örtün ve oda isisinda 15-20 dakika dinlendirin
5. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve yaglanmis firin kabine dizip tekrar 15 dakika mayalandirin
6. Mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 180°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
7. Pisen ekmekleri sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder