Malzemeler:
- 1/2 adet kiyilmis beyaz lahana
- 10 dis sarimsak
- 4 adet havuç
- 4 adet kapya biberi
- 1/2 adet kiyilmis beyaz lahana
- 10 dis sarimsak
- 4 adet havuç
- 4 adet kapya biberi
- 15 adet aci kil biber
- 1/2 adet karnabahar
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi elma sirkesi
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
- 4,5 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2 su bardagi elma sirkesi
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker
Hazirlanisi:
1. Dogranmis lahanayi, sarimsaklari, kapya biberleri, kil biberleri, karnabaharlari ve havuçlari büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz
1. Dogranmis lahanayi, sarimsaklari, kapya biberleri, kil biberleri, karnabaharlari ve havuçlari büyük bir kaba veya bir tepsiye alip harmanlayin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 4 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder