Malzemeler:
- 750 gr un
- 3 su bardagi oda isisinda su
- 22 gr yas maya
- 15 gr tuz
- 750 gr un
- 3 su bardagi oda isisinda su
- 22 gr yas maya
- 15 gr tuz
Bulamaç için:
- 30 gr un
- 38 ml soguk su
- 187 ml kaynar su
- 30 gr un
- 38 ml soguk su
- 187 ml kaynar su
Üzeri için:
- Susam, çörek otu
- Susam, çörek otu
Hazirlanisi:
1. Unu ve suyu büyük bir kaba alip karistirin
2. Üzerine tuzu ekleyip yogurma islemine baslayin, birkaç dakika yogurduktan sonra yas mayayi ilave edin ve yaklasik 10 dakika kadar yogurun
3. Ele oldukça yapisan hamuru (ekstra un eklemeden) yuvarlayin ve kabin üzerini bir bez ile örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
4. O arada 'bulamaç' adi verilen karisimi hazirlayin. Bulamaç için unu ve soguk suyu bir kasede homojen bir kivam alana kadar çirpin ve daha sonra üzerine kaynar suyu ekleyip karistirip sogumasi için bir kenara alin
5. Mayalanan hamuru 6 esit bezeye bölün, yagli kagitla kaplanmis 2 adet firin tepsisine koyup 1 parmak kalinliginda olacak sekilde ellerinizle bastirarak açin
6. Tepsilerin üzerini bir bez ile örtüp yarim saat oda isisinda mayalandirin
7. Ikinci kez mayalanan pidelerin üzerine soguttugunuz 'bulamaç' dedigimiz karisimdan sürüp tirnaklarinizla seklini verin, üzerlerine susam ve çörek otu serpin
8. Pideleri önceden isitilmis 250 derecelik firina verip yaklasik 15 dakika kadar pisirin
9. Pisen ramazan pidelerini istege göre sicak, ilik veya soguk servis edin
1. Unu ve suyu büyük bir kaba alip karistirin
2. Üzerine tuzu ekleyip yogurma islemine baslayin, birkaç dakika yogurduktan sonra yas mayayi ilave edin ve yaklasik 10 dakika kadar yogurun
3. Ele oldukça yapisan hamuru (ekstra un eklemeden) yuvarlayin ve kabin üzerini bir bez ile örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
4. O arada 'bulamaç' adi verilen karisimi hazirlayin. Bulamaç için unu ve soguk suyu bir kasede homojen bir kivam alana kadar çirpin ve daha sonra üzerine kaynar suyu ekleyip karistirip sogumasi için bir kenara alin
5. Mayalanan hamuru 6 esit bezeye bölün, yagli kagitla kaplanmis 2 adet firin tepsisine koyup 1 parmak kalinliginda olacak sekilde ellerinizle bastirarak açin
6. Tepsilerin üzerini bir bez ile örtüp yarim saat oda isisinda mayalandirin
7. Ikinci kez mayalanan pidelerin üzerine soguttugunuz 'bulamaç' dedigimiz karisimdan sürüp tirnaklarinizla seklini verin, üzerlerine susam ve çörek otu serpin
8. Pideleri önceden isitilmis 250 derecelik firina verip yaklasik 15 dakika kadar pisirin
9. Pisen ramazan pidelerini istege göre sicak, ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder