15 Ekim 2025 Çarşamba

FIRINDA KARNABAHAR



Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet havuc
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk suyu

Üzerine
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Karnabaharlari ciceklere ayirip firin kabina alin
2. Bir tavanin icinde iri dogranmis biberleri ve soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine havuclari ekleyin kavurmaya devam edin
4. Salcalari ekleyip baharatlarla tatlandirin
5. Harci karnabaharlarin üzerine yayin ve 1 su bardagi tavuk suyu ilave edip 220°C derecelik önceden isitilmis firinda 30 dakika üzeri örtülü bir sekilde pisirin
6. Daha sonra üzerini acip 15 dakika daha pisirin ve firindan cikartip maydanoz serpip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder