Malzemeler:
- 2 dilim balkabagi
- 2 dilim balkabagi
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salçalari ilave edin
3. Iri dilimlenmis balkabaklarini ve patatesleri ekleyip karistirin
4. Sicak suyunu, kiyilmis maydanozu ve baharatlari katip yemegi 220°C derecelik firinda üzeri örtülü sekilde 40 dakika pismeye birakin
5. Yemegin üzerini actiktan sonra 10 dakika daha pisirin ve firindan alin
1. Yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine salçalari ilave edin
3. Iri dilimlenmis balkabaklarini ve patatesleri ekleyip karistirin
4. Sicak suyunu, kiyilmis maydanozu ve baharatlari katip yemegi 220°C derecelik firinda üzeri örtülü sekilde 40 dakika pismeye birakin
5. Yemegin üzerini actiktan sonra 10 dakika daha pisirin ve firindan alin
6. Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder