29 Mayıs 2016 Pazar

BAHARATLI PATATESLI KEK

Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 s.b. yogurt
- ½ s.b. süt
- 2,5 s.b. un
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- ½ adet sogan
- 6 adet küçük boy patates
- 1 tutam kiyilmis taze nane
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- 1 tutam kiyilmis taze dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber

*Üzeri için: mavi hashas

Hazirlanisi:
Derin bir kabin içine yogurdu, sütü, ayçiçek yagini ve yumurtalari alip çirpin. Tuzu, karabiberi, pul biberi, elenmis unu ve elenmis kabartma tozunu ilave edip çirpmaya devam edin. Patateslerin kabuklarini soyup ince küpler halinde dograyin. Sogani minik küpler halinde dograyip patatesle birlikte kek karisimina ekleyin. Yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine hazir olan patatesli keki aktarin ve mavi hashas serptikten sonra öncede isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin. Keki ister ilik ister soguk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder