Malzemeler:
- 130 gr tereyagi
- 3 adet yumurta
- 150 gr toz seker
- 10 gr vanilya sekeri
- 160 gr un
- 5 gr kabartma tozu
- 2 adet elma
*Üzeri için: kayisi reçeli
Hazirlanisi:
1) Tereyagini eriyene kadar isitin
2) Yumurta sarilarini toz sekerle birlikte krema haline gelene kadar mikserleyin ve eriyip ilinmis tereyagini ilave edin
3) Ayri bir kabin içinde yumurta aklarini vanilya sekeriyle kar haline gelene kadar mikserleyin
4) Unu ve kabartma tozunu eleyerek krema haline gelen yumurta sarilarina ekleyip karistirin
5) Son olarak yumurta aklarini ilave edin ve bir spatula yardimiyla aklari zedelemeden karistirin
6) Hazir olan kek hamurunu önceden yaglanmis kek kalibina döküp dilimlenmis elmalari üzerine dizip önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda yaklasik 30-35 dakika kadar pisirin
7) Iyice sogumus olan kekin üzerine kayisi reçeli sürüp parlamasini saglayin ve servis edin
Afiyet olsun :)
24 Mayıs 2016 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder