7 Mayıs 2016 Cumartesi

PANNENKOEKEN (krep)

Malzemeler:
• 1 litre süt
• 3 adet yumurta
• 500 ml su
• 700 gr un
• Tavayı yağlamak için margarin

Hazirlanisi:
Sütü, yumurtaları, suyu, unu bir kabın içine alıp çırpın. İyice çırptıktan sonra yaklașık 10 dakika dinlendirin. Daha sonra teflon tavayı ısıtın ve içine biraz margarin koyup eritin. Üzerine bir kepçe hamurdan koyup iki kısmınıda pișirin. Krepleri dilediğiniz malzemelerle sarın. İster soğuk ister sıcak servis edin.

NOT: Kreplerin içine arzu ettiğiniz herșeyi sarabilirsiniz. İçinde tuz veya şeker olmadığından ister tatlı, ister tuzlu malzemelerle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder