14 Mayıs 2016 Cumartesi

MASCARPONETAART (mascarponeli pasta)

Malzemeler:
*Tart tabani için:
- 125 gr toz seker
- 10 gr vanilya sekeri
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- 250 gr un
- 1 t.k. kabartma tozu

*Dolgusu için:
- 50 gr nisasta
- 150 gr toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 250 gr labne peyniri
- 250 gr mascarpone peyniri
- 5 adet yumurtanin sarisi
- 100 ml krema
- 3 adet yumurtanin aki
- 1 y.k. vanilya sekeri

- Istege göre 1 kase konserve kiraz

*Üzeri için: pudra sekeri

Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip güzel bir tart hamuru elde edin
2) Hazir olan hamuru 2 esit bezeye bölüp streç filme sarin ve dolgusu hazir olana kadar buzdolabinda dinlendirin
3) Dolgusu için büyük bir kabin içine nisastayi, toz sekeri, 1 y.k. vanilya sekerini, labne peynirini, mascarpone peynirini, yumurta sarilarini ve kremayi alip bir çirpma teliyle karistirin
4) Yumurta aklarini 1 y.k. vanilya sekeriyle birlikte kar haline gelene çirpin
5) Yumurta aklarini bir spatula yardimiyla peynirli harca karistirin
6) Tart hamurunu bir merdane yardimiyla açin ve tart kaliplarina yerlestirin. Hamuru ister bir adet büyük tart kalibina, ister küçük tart kaliplarina yerlestirin. Isterseniz bizim yaptigimiz gibi iki adet orta boy pasta elde edin
7) Tart tabanlarina bir çatalla delikler açin ve delikleri unla doldurun
8) Hazirlamis oldugunuz dolguyu tartlara bölüstürün ve istege göre konserve kiraz ilave edin
9) Tartlari (küçük ise) önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40-45 dakika, (büyük ise biraz daha fazla) pisirin
10) Istege göre pudra sekeriyle servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder