9 Mayıs 2016 Pazartesi

GEMISTES PATATES (Yunan usulü, bademli patates dolmasi)

Malzemeler:
- 10 adet patates
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 4 y.k. zeytinyagi
- 1 s.b. basmati pirinç
- 1 t.k. kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- ½ ç.b. kuru üzüm
- ½ ç.b. iri kiyilmis badem
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Karabiber
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Patatesleri soyup iç kisimlarini oyun ve bir tepsiye dizin
2) Bir tavada ince dogranmis sogani, biberleri ve sarimsagi yagda soteleyin
3) Üzerine yikanmis pirinçleri, küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
4) Son olarak üzümleri, bademleri ve 1 s.b. suyu ilave edip pirinçler hafif diriligini kaybedene kadar kaynatin
5) Elde ettiginiz harci patateslere doldurun
6) Ayri bir tencerede tuzlu sebze çesnili suyu kaynatip dolmalarin üzerine dökün ve üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis firinda pismeye birakin
7) Dolmalarin tamamen pismesine yakin üzerini açip kizarmasini saglayin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder