19 Mayıs 2016 Perşembe

BEZELYE CORBASI (süzülmüs)

Malzemeler:
- 1 adet orta boy sogan
- 3 adet küçük boy patates
- 250 gr konserve bezelye
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. tavuk suyu
- 1 ç.k. karabiber
- 4 s.b. sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
Margarini, ayçiçek yagini ve doganmis sogan ve patatesleri bir tencereye alip biraz kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyin. Bütün malzemeleri biraz daha kavurduktan sonra sicak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve baharatlarla tatlandirip pismeye birakin. Sebzeler iyice yumusadiginda blenderdan geçirin ve daha sonra süzgeçten geçirip tekrar atese alin. Bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatip servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder