Malzemeler:
*Hamur için:
- 225 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 20 gr toz seker
- 400 gr un
- 10 gr tuz
- 30 ml zeytinyagi
- 40 gr kuru domates
- 40 gr siyah zeytin
*Üzeri için:
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. kuru baharat karisimi ( = kekik, feslegen, keklik otu, biberiye,…)
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun. Minik küpler halinde dogradiginiz kuru domatesleri ve zeytinleri ilave edip yogurarak hamura yedirin
2) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle ortüp oda isisinda 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini alip iki esit bezeye bölün ve bir merdane yardimiyla 3 cm kalinliga gelecek kadar oval bir biçimde açin
4) Ekmekleri önceden yagli kagitla kaplanmis bir firin tepsisine yerlestirin ve parmaginizla ekmeklerin üzerlerine delikler açin
5) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine bir kasenin içinde hazirlamis oldugunuz rendelenmis sarimsak ve baharat karisimli zeytinyagindan sürüp kabaran delikleri tekrar parmaginizla delin
7) Focaccialari önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15-20 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
30 Mayıs 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder