30 Mayıs 2016 Pazartesi

GEITENKAAS-APPELTAARTJES (keç peynirli, elmali tartlar)

Malzemeler:
- 10 adet milföy hamuru (kare dilimler halinde)
- 100 gr keçi peyniri
-  1 y.k. bal
- 1 adet elma
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 t.k. kiyilmis taze kekik
- Karabiber
- Tuz
- Cok az un

Hazirlanisi:
1) Firini önceden 210 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Kare dilimler halindeki milföy hamurlarini yuvarlak bir kurabiye kalibiyla kesip yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin ve üzerlerini bir çatal yardimiyla delin. Delikleri çok az bir miktar unla doldurun
3) Hamurlarin ortalarina birer dilim keçi peyniri yerlestirin. Pisim asamasinda akmasini önlemek için kenarlara fazla gelmemeye özen gösterin
4) Peynirin üzerine bir miktar bal sürün ve incecik ay seklinde dizilmis elma dilimleri yerlestirin
5) Elmalarin üzerlerine bir kasenin içinde hazirlamis oldugunuz kekikli, karabiberli zeytinyagindan sürün
6) Hazir olan tartlari önceden isitilmis 200-210 derecelik firinda 15 dakika kadar pisirin ve tartlari ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder