29 Mayıs 2016 Pazar

KIRMIZI KADIFE KEK, CIKOLATA GLAZÜRLÜ

Malzemeler:
- 200 gr tereyagi (oda isisinda)
- 350 gr toz seker
- 2 adet yumurta (büyük boy)
- 2.5 y.k. kakao
- 2 y.k. kirmizi gida boyasi
- 1 y.k. vanilya özütü
- 1 ç.k. tuz
- 390 gr elenmis un
- 355 ml süt
- 1,5 y.k. elma sirkesi
- 1,5 y.k. kabartma tozu

*Glazür için:
- 1 y.k. eritilmis tereyagi
- 2 y.k. süt
- 1 y.k. kakao
- 4 y.k. pudra sekeri

*Üzeri için: kavrulmus kiyilmis badem

Hazirlanisi:
1) Tereyagini toz seker ile krema haline gelene kadar çirpin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ekleyin
3) Sütü, gida boyasini ve vanilya özütünü ilave edip çirpmaya devam edin
4) Kabartma tozu hariç bütün kuru malzemeleri karistirip sivi malzemelere ekleyin
5) Son olarak kabartma tozunu ve sirkeyi bir kasede karistirip hamura ekleyin
6) 1 dakika daha çirptiktan sonra hamuru iyice yaglanmis kek kalibina aktarin önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
7) Glazür için bütün malzemeleri bir kasenin içine alip bir çirpma teli yardimiyla güzelce karistirin
8) Pisip tamamen soguyan kekin üzerine glazürünü döküp kiyilmis bademle süsleyin ve dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder