Malzemeler:
- 750 gr milföy hamuru
- 700 gr kayisi reçeli
- Cok az bir miktar un
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1) Milföy hamurlarini birbirine ekleyip 40x30 cm büyüklügünde bir hamur elde edin
2) Hamuru bir merdane yardimiyla 2 mm kalinligina ulasana kadar açip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine yerlestirin
3) Hamuru bir çatal yardimiyla delin
4) Delikleri doldurmak için çok az un kullanarak delikleri doldurun
5) Kayisi reçelini hamurun üzerine yayin
6) Kalan milföy hamurundan en fazla 5 mm kalinliginda seritler kesip reçelli hamurun üzerine yerlestirin
7) Bu islemi tamamladiktan sonra hamuru 10-15 dakika kadar oda isisinda dinlendirin ve daha sonra fazla gelen parçalari bir biçak yardimiyla alin
8) Tarti firina vermeden önce üzerine çirpilmis yumurta sürün ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 30 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
9 Mayıs 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder