Malzemeler:
- 2 adet tavuk butu (haslanmis)
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapi
- 1 adet konserve mantar ( = 200 gr)
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. tavuk baharati
- ½ adet limonun suyu
- 1 y.k. un + biraz soguk su ( = unu açmak için!)
- 2 L tavuk suyu
- ½ ç.b. harf sehriye (tel sehriye de olabilir)
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Tavuk suyunu tencereye alip kaynatin
2) Küp dogranmis havucu ve kereviz sapini tavuk suyuna ekleyip haslanmaya birakin
3) Sebzeler pismeye yakin dilimlenmis mantarlari ve didiklenmis tavuk butlarini ilave edin
4) Unu biraz soguk suyla açin ve karistirarak çorbaya ekleyin
5) Son olarak limon suyunu, baharatlari ve sehriyeyi ekleyip 7-10 dakika kadar kisik ateste pisirin
Afiyet olsun :)
24 Mayıs 2016 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder