16 Mayıs 2016 Pazartesi

GEVULD BROOD MET PAPRIKA, ARTISJOK EN OLIJVEN (biber, enginar ve zeytin dolgulu ekmek)

Malzemeler:
*Hamur için:
- 300 gr un
- 150 gr kepekli un
- 270 ml ilik su
- 30 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 2 y.k. kuru baharat (kekik, feslegen, keklik otu,…)
- 40 gr zeytinyagi
- 1 t.k. tuz

*Içi için:
- 125 gr yagda marine edilmis kirmizi biber
- 125 gr yagda marine edilmis enginar kalbi
- 75 gr yesil zeytin

Hazirlanisi:
1) Hamur malzemelerini büyük bir kabin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamurun üzerini örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Hamur mayalanirken içi için gerekli olan malzemelerin hepsini iyice süzüp minik küpler halinde dograyin ve daha sonra kullanmak için bir kenara alin
4) Mayalanan hamurun fazla gazini alip iki esit bezeye bölün ve 1 cm kalinliginda dikdörtgen elde edene kadar bir merdane yardimiyla açin
5) Iç harcinin yarisini hamurun 3’te 2’sini kaplayacak sekilde hamurun üzerine yayin ve hamuru 3’e katlayin. Ayni islemi diger hamura da uygulayin ve önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin
6) Ekmeklerin üzerini bir bezle örtüp bu kez 30 dakika mayalanmaya birakin
7) Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine bir biçakla çizikler atin önceden isitilmis 210 derecelik firinda 20-25 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder