Malzemeler:
*Sebzeler için:
- 2 adet yesil kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biberi
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. köri tozu
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 t.k. ras-el-hanout
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 400 ml krema
*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
*Üzeri için: kiyilmis taze maydanoz
Hazirlanisi:
1) Kabaklari, havuçlari ve biberleri ince uzun sekilde dograyip yagda soteleyin
2) Üzerine ince dogranmis sogani ve sarimsaklari ekleyip sotelemeye devam edin
3) Baharatlari katip 2 dakika kadar daha soteleyin ve kremayi ilave edip 5-10 dakika kadar kisik ateste pisirin
4) Tavuklari baharatlayip ayri bir tavada nar gibi kizartin
5) Sebzelerin üzerine tavuklari dizip bir miktar kiyilmis maydanoz serpin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
2 Mayıs 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder