21 Şubat 2017 Salı

AILE KEBABI

Malzemeler:
- Kizartmak için ayçiçek yagi
- 2 adet patlican
- 2 adet yesil kabak
- 5 adet sivri biber
- 6 adet küçük boy patates
- 3 adet domates

*Et sote için:
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1,5 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber

*Suyu için:
- 1 s.b. sicak su
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber

Hazirlanisi:
1) Et sote için sarimsaklari kusbasi dana eti ile yagda kavurun
2) Üzerine yemeklik dogranmis sogani, yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ilave edip kavurmaya devam edin
3) Baharatlari, salçayi ve ince kiyilmis taze maydanoz ve naneyi de ekledikten sonra sicak su ilave edip sote suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
4) Sivri biberleri ortadan ikiye kesip kizgin yagda kizartin
5) Patlicanlarin ve kabaklarin her birine pijama deseni verip esit 6 parçaya bölüp kizgin yagda kizartin
6) Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve kenara alin
7) Domatesleri de yikayip ortadan ikiye bölüp kenara alin
8) Et soteyi bir kase veya tencere yardimiyla firin tepsisinin ortasina devirin
9) Etrafina hazirlamis oldugunuz sebzeleri dilediginiz sekilde dizin
10) Sicak suyu, tuzlu sebze çesnisini ve karabiberi karistirip yemegin üzerine gezdirin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin

NOT: Lavas ile servis edin!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder