Malzemeler:
- 1 s.b. Yunan yogurdu
- 1 s.b. süt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. instant maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 1 tutam kiyilmis dereotu
- 150 gr böreklik beyaz peynir
- Alabildigi kadar un
*Üzeri için: yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1) Mayayi yarim ç.b. ilik suda eritip aktif hale getirdikten sonra diger malzemeleri de ekleyip yogurun
2) Kivamli bir hamur elde ettikten sonra 30 esit parçaya bölün ve yuvarlayip tepsiye dizin
3) 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Üzerine yumurta sarisi sürüp çatalla desen verdikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
Afiyet olsun :)
18 Şubat 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder