Malzemeler:
- 1 s.b. ilik süt
- 1 s.b. su
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta (1 adet sarisi üzeri için)
- 1,5 y.k. toz seker
- 1,5 t.k. tuz
- 7 s.b. un
- 1 y.k. kuru maya
- Susam
Hazirlanisi:
1) Sivi malzemleri bütün bir kabin içine alip mayayla birlikte karistirin
2) Üzerine kuru malzemeleri ve unu yavas yavas ekleyerek kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur elde edin
3) Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar alip dügüm sekli verin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Üzerini bir bezle örtüp bu kez 10-15 dakika oda isisinda mayalandirdiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
Afiyet olsun :)
2 Şubat 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder