Malzemeler:
*Elmalar için:
- 3 adet büyük boy kirmizi elma
- 2/3 cup esmer seker
- 1 adet limonun suyu
- 1 ç.k. tarçin
- 1 çimdik yenibahar
*Tabani için:
- 2 + 1/4 cup un
- 1/2 t.k. kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 cup tuzsuz tereyagi
- 1/2 cup esmer seker
- 1 adet yumurta
*Üzeri için:
- 3/4 cup un
- 1/2 cup toz seker
- 1 t.k. tarçin
- 1 çimdik tuz
- 1/4 cup tuzsuz tereyagi (soguk!)
Hazirlanisi:
1) Elmali harç için minik küpler halinde dogranmis elmalari diger malzemelerle birlikte bir tavaya alip elmalar iyice pisene kadar soteleyin
2) Harci sogumasi için bir kenara alin
3) Firini 180 dereceye ayarlayip tabanini hazirlamaya baslayin
4) Tabani için bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edin
5) Hamuru kullanacaginiz firin kaliba göre (biz kare bir brownie kalibi kullandik!) açip içine yerlestirin
6) Hamura bir çatal yardimiyla delikler açtiktan sonra firina verin ve yaklasik 15-18 dakika kadar pisirin
7) Üzerini hazirlamak için bütün malzemeleri bir mutfak robotuna alin ve kirinti haline gelene kadar kiyin
8) 15-18 dakika kadar pisen tabani firindan alin ve üzerine elmali harci yayin
9) Daha sonra mutfak robotunda kirinti haline getirmis oldugunuz malzemeleyi üzerine heryerini kaplayacak sekilde serpin ve tekrar firina verip üzeri kizarana kadar pisirin
10) Iyice soguduktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
2 Şubat 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder