8 Şubat 2017 Çarşamba

BADEMLI BISKÜVILER

Malzemeler:
- 75 gr tereyagi (tuzsuz)
- 35 gr toz seker
- 9 gr vanilya sekeri
- 120 gr un
- 1 çimdik kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 20 gr brésilienne ( = 10 gr toz seker + 10 gr file badem)

*Kenarlari için: 30 gr brésilienne ( = 15 gr toz seker + 15 gr file badem)

Hazirlanisi:
1) Brésilienne için toz seker ve file bademi bir teflon tavaya alip karamelize olacak sekilde kavurun ve sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur için kiyilmis 20 gr brésilienne dahil, bütün malzemeleri bir kabin içine alip güzel bir kurabiye hamuru elde edin
3) Hamuru çapi 3 cm kalinliginda olacak sekilde kalin bir sosis haline getirin ve streç filme sarip yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin
4) Dinlenen hamuru kalan kiyilmis 30 gr brésilienne'in içinde yuvarlayip yapismasini saglayin
5) Hamuru 1 cm kalinliginda kesip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
6) Bisküvileri önceden isitilmis 175 derecelik firinda 12-20 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder