Malzemeler:
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
*Pilav için:
- 2 dal taze sogan
- 1 tutam taze maydanoz
- 2 y.k. sivi yag
- 2 y.k. tereyagi veya margarin
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
2) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edip daha sonra servis edin
3) Ince dogranmis taze soganlari yagda biraz kavurun, daha sonra üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip kavurma islemine devam edin
4) Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyu ilave edip tuzu, kiyilmis maydanozu ve limon suyunu da kattiktan sonra pismeye birakin
5) Pilav suyunu çektikten sonra demlendirin ve daha sonra et ile birlikte servis edin
Afiyet olsun :)
24 Şubat 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder