Malzemeler:
• ½ ç.b. pirinç
• 4 y.k. yogurt
• 1 + ½ y.k. un
• 1 dis sarimsak
• 6 s.b. sicak su
• Tuz
*Üzeri için:
• 1 y.k. margarin veya tereyagi
• 1 t.k. nane
Hazirlanisi:
Pirinçleri önceden yaklasik 1 s.b. su ile haslayin. Daha sonra ayri bir kabin içine unu, yodurdu ve 1 s.b. sıcak suyu alin. Biraz çirptiktan sonra pirinçlerin üzerine ekleyin ve kalan 4 s.b. sicak suyu da ilave edin. Kaynayana kadar çirpin. Corbayi kisik ateste yaklasik 10-15 dakika pisirin. Ayri bir yerde margarini eritip üzerine nanesini ekleyin ve çorbayi naneli yag ile servis edin.
Afiyet olsun :)
22 Şubat 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder